年末近くになると
金時人参が出てきますね。
真っ赤な外側に、芯はオレンジ色。
そのグラデーション見るとつい
”あ!きれい♡”と、心がウキウキします。
人参さんが映えるように、緑の濃い春菊もたっぷり入れた
白和え。
お土産物屋さんで、買った
エゴマも擦って入れてみました。
こんな一品が冷蔵庫に入っていると、
冷蔵庫を開けるたびに、
”あ!白和えがある!”と、嬉しくなります。

音声でお聞きになられたい方は
こちらをどうぞ。
http://vocaroo.com/i/s0hpyeCdiEse

We can get kintoki ninjin, also called scarlet carrot, since it’s the end of the year.
Their color gradually changes ,starting from the orange core all the way to the scarlet edges. 
Whenever I see them I can’t help but think about how beautiful they are.
… And with those carrots I made a type of salad called shiraae. 
The dark green garland chrysanthemum that I put in the salad really looks pretty
with the scarlet carrots.
I also added some sesame that I bought from a gift shop a while back.
I’m always glad to see shiraae salad whenever I open my fridge.